Menu

MINDFULNESSIA LAPSILLE

”Miten ihmeellistä tämä onkaan!” Tipsu hekotteli. Ajatus oli juoksuttanut Tipsua ympäri kotimetsää ja Borneota ja viime viikkoa ja tulevaa.

Tipsu Haavilainen on ihan tavallinen pieni otus, jolla on iloja, murheita, pelkoja ja seikkailuja siinä missä kaikilla muillakin otuksilla. Elämän pieniä ja suuria kysymyksiä pohdiskelevan Tipsun valoisat tarinat auttavat hoksaamaan mielen hyppelehtivän luonteen, ymmärtämään miten pelko tekee kiukkuiseksi, ja miten hengityksen saa kuiskaamaan hölöajatuksille HYS.


Tietoisuustaidot auttavat lasta oppimaan tehokkaammin, ajattelemaan selkeämmin, suoriutumaan paremmin ja tuntemaan olonsa rauhallisemmaksi. 

Lasten Mindfulness-kurssi sukeltaa hauskojen kertomuksien kautta mindfulnessin ja sen harjoituksien perusasioihin. Kurssi koostuu kymmenestä n. 40 minuutin tapaamiskerrasta, jossa jokaisella tapaamiskerralla on oma aiheensa.  Kurssi soveltuu pääasiassa 6-11-vuotiaille lapsille. Kurssi perustuu Tipsu ja oivallusten opus –nimiseen kirjaan, jonka on kirjoittanut opettaja ja mindfulness-ohjaaja Sari Markkanen. 

Kurssin avulla opetellaan huomaamaan elämän kivoja asioita, jotka lisäävät onnellisuutta ja rauhallisuutta lasten elämässä. Tapaamiskerroilla opetellaan havainnoimaan tunteiden yhteydessä ilmeneviä kehoaistimuksia sekä opitaan suhtautumistapoja, jotka ovat avuksi  myös vastoinkäymisiä tai pelkoja kohdattaessa. Nämä opettavat lapsille tunnetaitoja ja konkreettisia menetelmiä tunteiden käsittelemisen avuksi. Kertomusten avulla käydään läpi myös lapsille tärkeitä kaveruus-suhteita ja opitaan ymmärtämään mielen luonnetta. 

Takaisin ylös